Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Vantaa'

Kaahareita Hartolassa ja Hausjärvellä | Poliisiuutinen 1.2.2016

Maahanmuuttaja Ratsia Rattijuopumus

HÄMEENLINNA

Poliisipartio suoritti sunnuntaiaamuna rattijuopumusvalvontaa Paroistentiellä. Pian ratsiapaikalle ajoi keski-ikäinen miesautoilija, jonka poliisimiehet havaitsivat olevan silminnähden päihtynyt. Mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemia ja hänet kuljetettiin tarkkuusalkometrille. Sen tulokseksi tuli 2.16 promillea vastaava lukema. Miehen todettiin olevan jo valmiiksi ajokiellossa.

Sunnuntai-iltana poliisi sai ilmoituksen tappelusta Lammilta Mainiemen vastaanottokeskuksesta. Paikalle saapuneet poliisipartiot saivat tietää, että kahden ulkomaalaisen välille oli jostain syystä sukeutunut nyrkkitappelu. Tappelu oli tauonnut jo partioiden paikalle saapuessa. Paikalta otettiin kiinni molemmat osapuolet ja asia tutkintaa jatketaan tänään.

Varhain maanantaiaamuna Paroistentiellä poliisipartion edessä ajoi henkilöauto, jonka partio totesi olevan katsastamattomuuden takia ajokiellossa. Lisäksi auton ajolinjat olivat mutkittelevat. Auto pysäytettiin ja sen kuljettajana toiminut Vantaalta kotoisin oleva nainen puhallutettiin. Puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumausainetesti näytti positiivista amfetamiinin osalta. Lisäksi etsinnässä autosta löytyi huumeeksi epäiltävää ainetta. Nainen ja hänen kyydissään ollut mies otettiin kiinni tapauksen johdosta. Nainen määrättiin ajokieltoon.

LAHTI

Sunnuntai-iltana tuli ilmoitus valtatie neljältä levähdysalueelta autoilijasta, joka ilmoittajan mielestä vaikutti päihtyneeltä. Poliisipartio puhallutti auton kuljettajana toimineen nelikymppisen tamperelaismiehen, mutta tulos näytti nollaa. Partio sai kuitenkin viitteitä huumausaineiden käytöstä ja pikatesteri kertoikin amfetamiinin käytöstä. Mies oli lisäksi määrättynä ajokieltoon.

Myöhään sunnuntai-iltana poliisipartio havaitsi Mukkulan kaupunginosassa henkilöauton, jolla oli näkyväisyysongelma rikkoontuneen tuulilasin takia. Auto pysäytettiin ja sen kuljettajaksi paljastui kolmekymppinen lahtelaismies. Mies vaikutti silminnähden päihtyneeltä ja alkometritesti näyttikin rattijuopumuksen lukemia. Tarkastuksessa miehen hallusta ja autosta löytyi ampuma-ase sekä siihen sopivia patruunoita. Mies ja hänen matkustajana ollut mies otettiin kiinni. Kuljettajana toiminut mies oli lisäksi ajokiellon alainen.

Jokimaalla poliisipartiota tuli maanantai-aamuna vastaan pakettiauto, jonka partio havaitsi olevan rekistereiden mukaan anastetuksi merkitty. Partio pysäytti auton ja totesi sen kuljettajana olevan entuudestaan tutun nelikymppisen lahtelaismiehen. Mies oli määrätty aiemmin ajokieltoon. Mies kuljetettiin verikokeeseen epäillyn huumausaineiden käytön takia. Tapaukseen otettiin myös kiinni kyydissä ollut nuorempi lahtelaismies.

HARTOLA

Liikennepoliisipartiot olivat valvomassa liikennettä nelostiellä sunnuntaina iltapäivällä. Partiot havaitsivat ohituskaistaosuudella kaksi henkilöautoa, joilla oli havaittavissa keskinäistä kilvanajoa. Partio mittasi molemmille autoille yli 170 km/h nopeuksia, kun rajoitus paikalla on 100 km/h. Autot liputettiin sivuun ja molemmat kilpailijat määrättiin ajokieltoihin. Paikalla vallitsi normaali talvikeli, mutta liikennettä ei osuudella ollut.

HAUSJÄRVI

Poliisipartiota ajoi sunnuntai-iltana kantatiellä 54 vastaan henkilöauto, jonka nopeudeksi mitattiin miltei 150 km/h. Auto pysäytettiin ja auton kuljettajana toimineelle nuorehkolle naiselle kirjattiin väliaikainen ajokielto. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapahtuma-aikaan tieosuudella ei ollut muuta liikennettä. Tieosuuden nopeusrajoitus on 80 km/h.

Lähde: Poliisin tiedote