Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Pori'

Lounais-Suomen poliisin huumekatuvalvonnassa erinomaiset tulokset | Poliisiuutinen 5.11.2020

Alaikäinen Huumausainerikos Valvonta

Valtakunnallisen teeman mukaisesti Lounais-Suomen poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa lokakuussa viikoilla 42 ja 43.

Kahden viikon aikana otettiin kiinni yhteensä 57 rikoksesta epäiltyjä. Kirjattuja huumausainerikoksia oli 22, huumausaineen käyttörikoksia 33 ja törkeitä huumausainerikoksia 3 kappaletta.

– Varsinais-Suomessa joka viides rikoksesta epäilty oli ensikertalainen, alaikäisiä oli viisi, sanoo Turun kenttävalvonnasta vastaava rikoskomisario Maria Sainio.

Katuvalvonnan yhteydessä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa takavarikoitiin muun muassa yli kaksi kiloa marihuanaa. Satakunnan kenttävalvonnan osuus kokonaismäärästä oli yli 1,5 kiloa.

– Lisäksi valvonnassa löydettiin Kankaanpäästä kannabiskasvatukseen vuokrattu omakotitalo, josta takavarikoitiin 59 kannabiskasvia, kertoo Porin kenttävalvonnasta vastaava ylikomisario Jorma Johansson.

Kaikkiaan Lounais-Suomen tehovalvonnassa takavarikoitiin 101 kannabiskasvia. Amfetamiinia takavarikoitiin 680 grammaa ja muita huumausaineita pienempiä määriä.

Huumausainerikollisuuden katukauppaan ja välitystoimintaan puuttuminen on yksi merkittävä osa huumausainerikollisuuden torjuntaa. Katukauppaan ja välitystoimintaan kohdistetulla valvonnalla ja toimenpiteillä saadaan rikosten torjumisen ja paljastamisen lisäksi tietoa huumausainerikollisuuden tilasta ja kadulla liikkuvista huumausaineista hankintakanavineen ja paikkoineen.

Lähde: Poliisin tiedote